top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

Beer Can Chicken

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021

Beer can chicken op de Kamado BBQ is inmiddels een klassieker… maar in dit recept geven we er nog een kleine twist aan. De twist komt in dit geval van het Radler-bier dat wordt gebruikt. Door het fris-zoete, citrusachtige aroma van de Radler is dit biertje een echte aanrader! Tijdens het garen van de kip zal het bier in het blikje gaan stomen waardoor de kip van binnen mals en sappig blijft. Dit is vooral voor het borstvlees van belang omdat dit in principe een minder lange garing nodig heeft dan de dijen. Het leuke van dit recept is dat je maar een half blikje nodig hebt dus zorg dat je biertje lekker koud is!INGREDIËNTS


VOOR DE KIP


1 biologische kip

olijfolie

1 blikje Radler (halfvol)

1 limoen

1 citroen

VOOR DE RUB


1 el zwarte peper

1 el zout

2 volle el paprikapoeder

3 volle el donkere basterdsuiker

1 tl gemalen kruidnagel

1 volle tl uienpoeder

1 volle tl komijnpoeder

1 volle tl knoflookpoeder


BEREIDING:


Ik zelf berijd het op een kamado BBQ maar het kan ook op een gewone BBQ.


Steek de BBQ aan plaats de convEGGtor met de pootjes omhoog in de EGG, sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 180 °C. Meng intussen alle ingrediënten voor de rub door elkaar.


Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door de vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen. Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in.


Strooi ook wat rub in de holte van de kip. Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub tot hij helemaal bedekt is.

Pak een halfvolle blikje Radler en plaats de kip erover. Zet onder de kip een lekbak en sluit het deksel van de BBQ en gaar de beer can chicken 60-70 minuten.

De sappen die ban de kip in de lekbak vallen kun je gebruiken om af en toe de kip te bestrijken tijdens het bak proces.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kip cola

bottom of page