top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

Gegrilde tomatensoep met gehaktballetjes uit de Dutch Oven.
Dit is voor 6 personen.


11 roma tomaten (ca 1 kg.)

4 sjalotten

3 tenen knoflook

1 tl gerookte paprika poeder

1 tl paprika poeder

3 takjes basilicum

1 groente bouillon blokje

1 liter water


Bereiding


10 minuten


Snijd de tomaten in parten, pel de sjalotten en snijd deze in tweeën en haal de knoflooktenen uit z’n velletje. Stop alles in een grote kom en meng alles met wat olijfolie.


Maak de barbecue gereed voor direct grillen op ca. 200-250 graden.


Tomaten grillen

Leg alle parten tomaat, knoflook en ui in een groentenkorf of op een rooster en gril deze boven de kolen. Let op dat er geen vlammen ontstaan anders komt er roet op je groente (door de olijfolie die lekt op de kolen). Sluit het deksel dus direct. De tomaten kan je ca. 5 minuten grillen, draai de tomaten tussendoor wel om. Houd wel de kleur in de gaten, je wilt niet dat ze zwart worden.


Vervolgens vervangen we de groentenkorf voor de Dutch Oven. Sluit het deksel en laat de DO even goed opwarmen. Ik laat de kolen direct onder de DO staan.


Als de pan warm is mogen alle ingrediënten de DO in. Begin met het water en de gegrilde groente. Daarna de kruiden, basilicum en als laatste verkruimelen we het groente bouillon blokje erboven. Meng vervolgens alles door elkaar, plaatst het deksel op de DO en het deksel op de barbecue.


We laten de soep nu 20 minuten pruttelen, zodat alle smaken goed door de soep opgenomen kunnen worden. Mocht de soep hard koken (flink borrelen), plaatst dan de kolen naar de zijkant zodat de DO op een indirecte manier verwarmd wordt.


Haal na 20 minuten de DO van de barbecue en maak de soep ‘glad’ met een staafmixer.

Als laatste doen we de gehaktballetjes erbij.

Laat deze nog even 5 minuutjes mee koken en de soep is klaar.


Eet smakelijk. 👨‍🍳😘

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page