top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

Gerookte eieren

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021

Gerookte eieren zijn zo ongelooflijk eenvoudig te maken! Je kookt en rookt deze met een dozijn tegelijk voor ontbijt, snacks, om in salades te gooien ... noem maar op! Dit bericht leert je de beste manier om gerookte eieren te koken, tips om ze te pellen en de beste informatie om ze te roken en te serveren!


Eieren roken


De eerste stap om de beste gerookte eieren te maken, is ze in de schaal te koken. Dit kan op de traditionele manier worden gedaan door ze te koken, maar ik ben nooit echt een traditionalist geweest. Ik heb ontdekt dat de beste methode is om de eieren direct op de grillroosters van mijn roker te bakken (natuurlijk met indirecte warmte). Ik hou van de textuur van gebakken eieren, ze lijken een beetje zachter dan hardgekookte eieren. Dat zal een groot verschil maken als we de eieren eenmaal pellen en op de rookoven krijgen.

Om deze eieren in de BBQ te koken kunt u ze in de afzonderlijke holtes van een muffinvorm of direct op de grillroosters plaatsen. Ik heb liever recht op de roosters! U zult kleine bruine vlekken opmerken waar de eieren de roosters raakten, maar ze zijn ongevaarlijk en hebben geen invloed op de kwaliteit van de eieren. Ik heb gevonden dat de perfecte tijd voor eieren gekookt in de roker 30 minuten op 150 graden is (zorg ervoor dat je grill eerst is voorverwarmd). Zodra ze gebakken zijn, dompel je de eieren onder in ijswater om het kookproces te stoppen.

Als de eieren volledig zijn afgekoeld, pel ze dan voorzichtig. Mijn favoriete manier om een ​​gemakkelijke schil te garanderen, is door elk ei voorzichtig te schudden in een afgesloten glazen pot met ongeveer 2 eetlepels koud water. De schelpen zouden er zo af moeten glijden! Nu ben je klaar om te gaan roken!


De Eieren roken


Breng de temperatuur van de BBQ omlaag.

We hebben het over 80 -90 graden.


De eieren zijn een mooi blanco canvas en zullen in korte tijd gemakkelijk de smaken van rook aannemen. Als je een echt gedurfde rooksmaak wilt, gebruik dan zoiets als eiken. Als je het wat zachter en milder wilt, kies dan voor elzen- of esdoornhout of beuken. Leg de eieren weer direct op de grillroosters en rook minimaal 30 minuten, tot maximaal een uur. Verder denk ik dat de rooksmaak scherp kan worden en dat de eieren te gaar kunnen worden. Er mensen die de voorkeur geven aan een echt sterke rooksmaak en die 2 uur of langer aanhouden, maar houd er rekening mee dat dit de buitenkant van het ei kan uitdrogen en ze rubberachtig kan maken.

Je eieren worden geel. Dit is VOLLEDIG NORMAAL. Hoe licht of donker de gele kleur is, geeft aan hoe rokerig je eieren zijn. Zoals ik al zei, ik heb het gevoel dat 30 minuten genoeg is om een ​​goede rooksmaak te krijgen en dat de eieren nog steeds redelijk lichtgeel zullen zijn. De eieren op de foto hieronder hebben 1 uur gerookt en de gele kleur is iets donkerder, bijna lichtbruin. Wees niet bang voor de kleur, het is gewoon smaak!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page