top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

Knoflook Koriander Naan

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021

Met een pizzasteen maak je namelijk niet alleen de lekkerste pizza’s, je kunt er ook allerlei broden op maken. Ik ging voor Indiase naan en dat was een geslaagde poging. Binnenkort waarschijnlijk dan ook meer broden van de BBQ.


Ingrediënten


250 gr Bloem

1 tl Suiker

5 gr Zout

4 gr Gedroogde Gist

90 gr Griekse Yoghurt

85 ml lauwwarm water

75 gram Gesmolten Boter

2 tenen Knoflook

1 klein bosje Verse Koriander

Bereiding

Neem een mengkom en doe hier de bloem in. Meng het zout hier doorheen. Doe er vervolgens het gist, water, de Griekse yoghurt, suiker en 25 gram van de gesmolten boter bij en kneed goed door, tot een plakkerige deegbal.

Bebloem nu je werkblad en leg de deegbal hierop. Kneed het deeg gedurende 5 minuten stevig door, tot een mooi elastisch deeg.

Leg het deeg nu weer terug in de kom en dek af met een natte theedoek. Laat een uur rijzen op een warme plek, zodat het in omvang zal verdubbelen.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur van 250 graden. Leg meteen de pizzasteen op je rooster en sluit de BBQ met de deksel, zodat de steen goed warm kan worden.

Hak vervolgens de teentjes knoflook fijn en meng deze door de rest van de gesmolten boter.

Haal je deeg na een uur weer uit de kom. En kneed dit nog even door. Verdeel je deeg in 4 gelijke delen en rol ieder deel uit tot een ovale lap van ongeveer 0,5 cm dik.

Bestrijk nu iedere lag met de knoflookboter en leg ze op de pizzasteen. Sluit de BBQ weer met de deksel en bak de naan broden in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.

Hak ondertussen de koriander klein. Haal de naan broden van de pizzasteen wanneer ze gaar zijn en bestrijk ze gelijk nog een keer met de knoflook boter. Bestrooi de broden gelijk met de koriander.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page