top of page

Krokante Oosterse biologische buikspek


Ingrediënten:


1 kg Biologische Buikspek.    1 kopje Sojasaus.1/2 kopje Rijstwijn.      2 el Bruine suiker. 2 tenen Knoflook.    Zeezout.           


Snij de knoflook in kleine stukjes of doe ze in de knoflookpers. Meng de knoflook samen met het suiker, de sojasaus en de rijstwijn in een kom en zorg dat de zwoerd vrij blijft van de marinade en laat het buikspek onafgedekt overnachten in de marineren in de koelkast.


Bereid je Kamado voor op een indirect seting met een temperatuur van 175°C. (Het is verstandig om een druippan onder het rooster te plaatsen, met daarin heet water om het vet op te vangen). Haal ondertussen het buikspek uit de marinade, en dep dit zo goed mogelijk droog.

Leg de buikspek op het rooster en verdeel een dikke laag zout op het zwoerd. Gaar vervolgens het buikspek af voor zo’n 40 min op 175°C.


Na 40 minuten haal je het buikspek van de Kamado, en verhoog je de temperatuur van je Kamado naar 250°C. Verwijder de zoutkorst. Met wat mazzel kan je de gehele zoutkorst er zo vanaf tillen.

Plaats het buikspek terug op de barbecue. Bak het voor 30 – 40 minuten indirect op 250°C af tot het zwoerd mooi krokant is geworden. Ik heb ook de buikspek even gedraaid met de zwoerd naar beneden voor meer krokante laag. Haal het buikspek van de barbecue af, en laat het een beetje afkoelen alvorens het aan te snijden.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page