top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

MET SPEK OMWIKKELDE GEGRILDE FOREL.

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022


INGREDIËNTEN:

1 verse forellen (schoongemaakt)

1 citroen

½ bosje dille

8 flinke plakken ontbijtspek


BEREIDING:


Verwarm de Kamado met het gietijzeren rooster tot 220 °C. Snijd intussen de forellen aan beide kanten 3 keer schuin in. Bestrooi de buikholtes en de inkepingen met peper en zout.


Snijd de citroen in dunne plakjes. Halveer 6 van de plakjes en steek deze samen met een toefje dille in de inkepingen. Vul de buikholte van beide forellen met de resterende plakjes citroen en een aantal takjes dille.


Leg 8 stukken slagerstouw van circa 30 centimeter lang klaar. Leg 4 stukken verticaal op je werkblad en leg hier horizontaal en overlappend 2 plakken ontbijtspek op. Leg een forel op het spek en dek af met 2 plakken spek. Knoop het slagerstouw dicht zodat het spek goed om de forellen blijft zitten.Leg de forellen op het rooster en sluit de deksel van de Kamado open de deksel na 2 minuten en draai de vissen een kwartslag voor een mooie grilruit op het spek. Sluit de deksel opnieuw en keer de forellen na 2 minuten om. Gril ook deze zijde 2 keer 2 minuten en neem de forellen van de Bbq. De gegrilde forel is onder andere erg lekker in combinatie met worteltjes, doperwtjes, gebakken aardappeltjes.


20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page