top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

romige speltpasta met gamba’s.voor 4 personen.


200 gr. speltpasta

1 rijpe avocado

1/2 citroen

handje verse basilicum

2 handen knoflook gamba’s (bijvoorbeeld uit de diepvries, van de Jumbo zijn ze heel lekker)

2 paprika’s in verschillende kleuren

handje pijnboompitjes

50 gr. kaas (Parmezaan is lekker, maar ik gebruikte nu Gouda wat verrassend goed smaakte)

1 tl. Italiaanse kruiden | olijfolie | peper & zout.


Zo maak je het:


Kook de pasta in ruim water.

Halveer de avocado, lepel hem uit en doe de inhoud in de keukenmachine. Doe hier de basilicum, het sap van de halve citroen, kaas, Italiaanse kruiden en peper en zout bij en laat de machine draaien tot er een romig geheeld wordt gevormd.


Nu voeg je in scheutjes de olijfolie erbij tot de saus de gewenste dikte heeft. Je zal zo’n 3 el. nodig hebben. Op het laatst doe je pijnboompitjes erbij en laat je de machine nog even draaien, zodat de pitjes er wel doorheen gaan maar nog een beetje heel blijven.

Was de paprika’s en snijd ze in hele kleine reepjes (dit deed ik met de keukenmachine maar het kan natuurlijk ook met de hand). De gamba’s bak je in de koekenpan met een scheutje olie. Als het goed is, is de pasta inmiddels gaar. Giet hem af en doe het avocadomengsel erbij. Roer ook de paprika er doorheen en proef of het nog wat Italiaanse kruiden of peper en zout nodig heeft. Schep de pasta op de borden en leg de garnalen erop. Maak eventueel af met wat blaadjes basilicum en kaas en smullen maar!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page