top of page

RUSTIEK BROOD GEVULD MET STOOF VAN KALFSSUKADE EN BOCKBIER


VOOR 5 PERSONEN

SUCADESTOOF


1,5 kg kalfssukade olijfolie

2 ulen, grofgehakt

1 winterpeen, grofgehakt

1 prei, grofgehakt

1 el tomatenpuree

500 ml runderbouillon

7 el rodewiin azijn

300 ml herfstbockbier

zout en peper.

4 laurierblaadjes

4 kruidnagels

1 tl koekkruiden

1 takje rozemarin

5 takjes tijm

2 tomaten, in grove blokjes

1 plakje ontbijtkoek

250 g kastanjechampignons, de grote gehalveerdBereid de BBQ voor met een direct deel van 175 °C en indirect deel van 80-90 °C. Maak de kalfssukade goed schoon en snijd eventueel overtollige stukjes weg. Snijd het vlees in dikke plakken, bestrijk ze met olijfolie en grill ze boven heet vuur aan beide kanten bruin. Haal ze van het vuur en snijd ze in blokjes van ongeveer 4 centimeter.


Verhit een scheutje olijfolie in de Dutch oven op de BBQ.

Bak daarin de ui, winterpeen en prei mooi bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak die kort mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe het vlees, 5 eetlepels rodewijn azijn en het bockbier erbij. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de laurier, kruidnagels, koekkruiden, het hele takje rozemarijn en de hele takes tijm toe. Leg het deksel op de Dutch oven en laat alles 1 uur stoven op de BBQ.


Voeg na die tijd de tomaten toe, leg het deksel weer op de pan en laat 1 uur stoven. Verbrokkel het plakje ontbijtkoek boven de stoof om die in te dikken. Doe de champignons erbij en warm 15 minuten op zonder deksel op de pan. Voeg vlak voor het serveren nog 2 eetlepels rodewijnazin toe.

Serveer het met een mooi rustiek brood of net als ik op Italiaanse bollen.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page