top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

Shortribs Classic BBQ style

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021


Voorbereiding


Haal de short ribs uit de koelkast en bereid de BBQ voor op indirect garen.

Een BBQ met deksel heb je wel nodig.

Zorg voor een BBQ temperatuur van 110°C met een heatdeflector (hitteschild voor indirecte bereiding).

Verwijder aan de onderzijde van de short ribs het vlies, het makkelijkst is met het puntje van een scherp mes een beginnetje te maken op het bot. Verwijder het hele vlies, probeer niet teveel vlees weg te snijden, dat is natuurlijk zonde.

Mocht er veel vet aanzitten, mag je wel wat wegsnijden. Er mag natuurlijk wel wat vet aanwezig zijn. Strooi de hele short rib in met een rub die jij lekker vind en wrijf het er goed in.

Bereiding

Gebruik een kerntemperatuurmeter om het gaar proces te volgen. Leg de short ribs in het midden van het rooster, voeg het rookhout aan de kolen toe en sluit de deksel.

We gaan de short rib garen tot een kerntemperatuur van 94°C, dit kan wel een uurtje of 7 duren. Kan korter zijn, maar kan ook langer zijn. Houd de temperatuur in de BBQ rond de 110°C gedurende de bereiding.Wanneer de short ribs een kerntemperatuur van rond de 70°C heeft behaald dan kan deze in de “zone” komen, oftewel de short rib kan een tijd rond deze temperatuur blijven hangen. Je kunt kiezen deze zo door te laten gaan, dit duurt wat langer, of jekan de shortribs inpakken in aluminiumfolie met een paar klontjes roomboter

Rusten van het vlees

Dan komt het moment dat de short ribs de kerntemperatuur van 94°C heeft bereikt. Helaas moeten we nog even wachten, dat valt niet mee met die heerlijke geur. We pakken de short ribs in met aluminiumfolie en draaien er nog een handdoek omheen, zodat het lekker warm blijft. Je kunt de ingepakte short ribs dan ook nog in een koelbox (zonder elementen natuurlijk) leggen. Laat de short ribs voor minimaal een half uur tot een uur rusten.

Serveren

Wanneer de rustperiode voorbij is het tijd om van deze heerlijke dubbeldoel short ribs te genieten. Je kunt de botten uit het vlees trekken en dan in mooie plakken snijden of het vlees op het bot in porties serveren.

Lekker met wat frietjes en een salade erbij.

Eet smakelijk!!!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page