top of page

Spaghetti frutti di mare


Ingrediënten:


Voor de tomatensaus:

2 uien

2,25 teentjes look

0,75 tl chili vlokken

800 gr tomaten uit blik

0,75 laurierblad

1 handje verse basilicum

peper - zout

olijfolie


Voor de pasta:

300 gr spaghetti

2,25 teentjes look

375 gr mosselen

225 gr zeevruchten melange

75 ml witte wijn

375 gr gepelde gamba's

0,75 citroensap

olijfolie

peper - zout

verse peterselie


Bereiden:

Snipper voor de tomatensaus de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de ui en knoflook met de chilivlokken hierin aan. Voeg vervolgens de tomaten toe. Als de tomaten zacht zijn, breek je ze voorzichtig met een houten lepel. Voeg vervolgens het laurierblad en een handjevol basilicum toe. Laat even koken en verlaag dan het vuur. Laat de saus ongeveer 30 minuten inkoken. Breng vervolgens op smaak met peper en zout (en indien gewenst: extra chilivlokken).


Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater voor later. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de mosselen grondig en gooi mosselen weg die kapot zijn of na het spoelen open blijven.


Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Bak de knoflook kort aan maar let op dat deze niet verbrand. Voeg de mosselen toe, schenk de witte wijn erbij en dek af met een deksel. Kook tot alle mosselen geopend zijn (3-4 minuten). Voeg de gamba’s toe en schep goed om. Als de gamba’s bijna gaar zijn. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de zeevruchten met de tomatensaus en roer goed door. Voeg de gekookte spaghetti toe en schep voorzichtig om. Voeg indien nodig wat van het bewaarde pastawater toe om de saus te binden.

Serveren:

Verdeel de spaghetti over een grote schaal en top af met peterselie, basilicum en een flinke draai peper.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page