top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

Spareribs

Bijgewerkt op: 18 jul. 2022

3-2-1 methode.


Ingrediënten

  • 2 racks spareribs

Voor in de folie

  • 6 eetlepels roomboter – ongezouten

  • 6 eetlepels agavesiroop

  • 6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker


Maak de barbecue klaar voor indirect gebruik op 107-120°C.

Verwijder het vlies aan de botkant van de ribben. Wrijf ze daarna lichtjes in met olie. Strooi een mooie laag kruiden op de ribben. Doe het rookhout bij het vuur en leg de ribben, vleeskant naar boven, in de barbecue weg van het vuur.

Haal na 3 uur de ribs uit de barbecue. Plaats twee vellen aluminiumfolie op elkaar. Smeer 1,5 eetlepel van de boter in een rechthoek ter grootte van de ribs op de folie. Verdeel hier ook 1,5 eetlepel van de agavesiroop en bruine suiker over.

Leg de ribben met de vleeskant op het mengsel en verdeel 1,5 eetlepel boter, agave en suiker over de botkant. Vouw de aluminiumfolie strak dicht. Herhaal met de andere spareribs. (We gebruiken twee vellen folie omdat de folie nog weleens aan het rooster blijft kleven en scheurt als je de pakketjes uit de barbecue haalt. Met twee vellen folie loopt dan niet al het vocht je barbecue in.

Leg de ingepakte ribben dit keer met de vleeskant naar beneden 3 kwartier tot 1 uur terug in de barbecue.

Haal de ribs uit de barbecue en pak ze uit. Doe dit voorzichtig. De stoom die uit de folie komt is heet en de ribs zijn nu vrij zacht. Leg ze terug in de barbecue. Botkant weer naar beneden. Smeer de ribs ongeveer een half uur voordat ze gaar zijn in met een dun laagje van de barbecuesaus.

Na 30 minuten zijn de ribs rond de 90°C en kun je met een cocktailprikker of satéstokje zonder al te veel weerstand tussen het vlees prikken. Ze zijn dan klaar en mogen van de barbecue.

Laat de ribben 5 tot 10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt. Dat snijden gaat het makkelijkst met de vleeskant naar beneden.

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page