top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

vogelnestje met een jasjes van ontbijtspek.

Bijgewerkt op: 22 dec. 2021Dit is een bekent gerecht met verschillende namen. Sommigen noemen het een vogelnestje andere noemen het een eierbal.

Ik heb er gewoon een jasje omheen gedaan van ontbijtspek en een lekkere varkens rub.

De Kamado aan gemaakt indirect op 120 graden en ze low and slow voor een uurtje.

En ik moet zegen het resultaat was echt lekker met een krokant jasje.

Ik had half om half gehakt en dat was 1000 gram. Deze had ik naar smaak gekruid en een beetje Worcester saus erbij gedaan. De eieren van te voren gekookt en af laten koelen voor ik ze in de gehakt deed. Als de eieren koud zijn de gehakt erom heen doen en dan inpakken in pannenkoeken spek. Deze is wat dikker als de gewonen en krimpt iets minder. Wat varkens rub erover. En dan voor een uurtje op 120 graden indirect op de Q.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page