top of page
  • Foto van schrijverCookwaus

Zalm opeen cederhouten plankje met citoen-dragonboter en spinazie

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021


VOOR 4 PERSONEN


600 g zalmzıjde

peper en zout

15 g dille

scheutje olijfolie

500 g verse spinazie

teentje knoflook

1 cıtroen


HASSELBACK- AARDAPPELS

4 vastkokende aardappels

150 ml olijfolie

1 teentje knoflook

Parmezaanse kaas


CITROEN-DRAGONBOTER

200 g gezouten roomboter op kamertemperatuur 3 el fijngesneden dragon

1 teentje knoflook

3tl citroensap


Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit hem tot 200 °C.


Boen de aardappels goed schoon. Verwarm de olijfolie en voeg de knoflook toe, evenals een snuf peper en zout. Roer door. Leg een aardappel op een (grote) lepel, steek de satéspies er op drie kwart van de breedte in en snijd de aardappel tot aan de satéprikker in heel dunne schijfjes.


Leg de aardappels in een ovenschaal en bestrijk ze met de knoflookolie, ook in de inkepingen. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal in de BBQ en laat de aardappels op indirect vuur in 50 minuten gaar worden. Bestrijk ze om de 10 minuten opnieuw met de knoflookolie.


Meng voor de citroen-dragonboter alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar. Wikkel de citroen-dragonboter in slagersfolie (of bakpapier), rol op tot een rol van 4 cm dikte en laat in de koelkast opstijven.


Verwijder de huid van de zalmzijde en bestrooi hem met peper en zout en fijngehakte dille. Zaag de cederhouten plank precies even groot als de zalm. Leg de zalm op de plank en gril de vis circa 15 minuten op de BBQ.


Zet de wok of skillet met een scheutje olijfolie op de BBQ en wok hierin de spinazie op hoog vuur met een beetje peper en zout en eventueel een teentje knoflook. Snijd de citroen in dunne schijfjes en gril die kort op de BBQ.


Bestrooi de gegrilde zalm met wat grof zeezout, leg de gegrilde citroenschijfjes en een plakje citroen-dragonboter erop en serveer met de gewokte spinazie en hasselbackaardappels.

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page